HSNaturephoto.com

Wildlife Photography

Project Appelvink / Hawfinch 2013


Het jaar 2013 was wel het Appelvinken jaar bij onze hut. Dit jaar nog nooit zoveel Appelvinken bij de hut gezien. Niet alleen wat aantal betreft maar ook het aantal keren dat ze per dag langskwamen. In het begin kwamen ze alleen op het water af om te drinken en te badderen. Maar nadat we zonnebloempitten hadden neergelegd kwamen ze daar ook op af.

Als zo’n gelegenheid zich voordoet wil je daar natuurlijk optimaal gebruik van maken. Heb redelijk wat tijd besteed aan deze prachtige vogels met hun grote kegelvormige snavel.

In Nederland is de Appelvink een algemene broedvogel maar je ziet ze niet vaak omdat ze veelal hoog in de bomen zitten. Het aantal broedparen ligt rond de 9000.

In het begin kwamen alleen de oude vogels op de plek. Vanaf half juni namen de oude vogels ook de jonge vogels mee naar de voederplek. Dat was een prachtige kans om het voeren van de jongen vast te kunnen leggen. Heb aardig wat leuke foto’s hiervan kunnen maken. Leuk om te zien hoe de jongen, heen en weer schuddend, aan het bedelen waren om voedsel bij de ouders.

Voor meer foto’s van het Appelvinken project kijk onder het kopje projects.

Veel kijkplezier


Meer foto's van het Appelvinken Project / More pictures from the Hawfinch 2013

bezoekers | Copyright | Disclaimer | Contact